مقدمه
در این مقاله سعی داشتیم تا ضمن توضیح تبلیغات میدانی، شما را با انواع روش های تبلیغاتی به این شیوه آشنا کنیم که در طول مقاله در رابطه با هرکدام از این روش ها با ذکر مثال توضیحات ارزنده ای ارائه دادیم.
برای خواندن ادامه ی مطلب با ما همراه باشید.
تبلیغات میدانی چیست؟
یکی از روش های بازاریابی است که از دیر باز به عنوان یکی از بهترین و موثرترین روش های تبلیغاتی در جوامع مختلف مورد استفاده قرار گرفته است.
روش تبلیغات میانی شامل: برنامه ریزی و اجرای فعالیت های بازاریابی در محیط هایی که مخاطب حضور دارد است.
در این روش با استفاده از نیروی انسانی به صورت رو در رو با مخاطب خود ارتباط برقرار می کنید و همین امر باعث می شود بعد از معرفی محصول یا خدمتتان عکس العمل مشتری را مشاهده کنید و همان جا برای تصمیم نهایی خرید مشتری تاثیر مثبت بگذارید و تجربه ای بی نظیر از برند خود به مخاطب بدهید. بنابراین تبلیغات میدانی فرصتی را برای امتحان و دیدن عکس العمل افراد بعد از معرفی و راضی کردن مشتری را فراهم می کند و قاعدتا بیشتر از روش های دیگر تبلیغات، شما را به نتایج دلخواه می رساند.
روش های مختلف تبلیغات میدانی
روش سمپلینگ
از این روش برای فرهنگ سازیی محصول یا خدمتی جدید و جذب مشتری هایی که قبلا به هر دلیلی از دست رفته اند استفاده می شود. معمولا کسب و کار ها با یک نمونه ی کوچک از محصولشان قصد دارند مشتری را به طرف خود جذب کنند.
حتما تا کنون در مقابل یک عطرفروشی با افرادی که با کاغذهای معطر تبلیغاتی سعی در جلب توجه شما دارند روبرو شده اید، این یک نمونه از زوش سمپلینگ است که در کشور ما به خوبی جایگاه خود را پیدا کرده است و بسیاری از کسب و کار ها از این طریق مشتری های بسیاری را به سازمان یا فروشگاه خود روانه کرده اند.
در این روش برای تبلیغ محصولات بزرگتر یا وسایلی که امکان تست آن ها وجود ندارد از بروشور و کاتالوپ استفاده می کنند.
این روش به این گونه ای است که یک فرد با ظاهر آراسته و شیک به افرادی که در مسیرش هستند یا در حال رفت و آمدند برخورد می کند و با ارائه ی کاتالوگ یا نمونه ی تستر آن محصول، سعی در جلب نوجه مشتری دارد و به محض اینکه کاتالوگ یا تستر توسط مشتری پذیرفته شد با لحنی دل نشین اطلاعاتی از برند یا محصول مورد نظر در اختیار مشتری می گذارد و آن را به محل فروش راهنمایی می کند.
این روش تبلیغات به شیوه ی میدانی، بسیار موثر واقع شده است چرا که با لمس و تست واقعی محصول، ارزش آن در ذهن مشتری بالامی رود و بخاطر حضور فیزیکی شخص سمپلر و برقراری رابطه ی مطلوب، در لحظه به تمام شبهات مشتری در رابطه با محصول پاسخ داده می شود و درصد خرید را به شدت بالا می برد.
ون تبلیغاتی
در این روش یک ون یا حتی ماشین سواری را با انواع برچسب های تبلیغاتی مربوط به آن کسب و کار و توضیحاتی در رابطه با محصول یا برند تزیین می کنند.
با فراوانی روش های تبلیغات کنونی در بازار، کمتر کسب و کار هایی هستند که از این روش به عنوان اولویت استفاده می کنند به همین جهت این روش تبلیغاتی هم چنان جزو روش های خاص و بکر است که توجه هر شخصی را در اطراف خود جلب می کند. ون تبلیغاتی یک تبلیغ سیار و قابل توجه در هر موقعیتی است.
شرکت اسنپ از جمله شرکت هایی است که از این روش استفاذه می کند و حتما این روش تبلیغاتی اسنپ برای شما هم جذاب بوده و توجهتان را جلب کرده است.
ایونت
ایونت مارکتینگ را بازار یابی رویداد هم می گویند. برگزاری این رویداد ها هم به صورت آنلاین و هم افلاین صورت می گیرد.
معمولا کسانی که این رویدادها را برگزار می کنند، یا اسپانسر هستند یا خودشان میزبان رویداد می باشند.
این رویدادها به هر منظوری ایجاد می شوند مانند رویدادهای اطلاع رسانی، آموزشی، هم فکری و …
از این رویدادها می توانید برای تبلیغ کسب و کار خودتان استفاده نمایید. معمولا این رویدادها به این صورت است که میزبان یا اسپانسر در ابتدای ورودی سالن یک فضایی را به تبلیغ برند خود اختصاص داده است و در اوسط رویداد هم می توانند در رابطه با سازمان و برند به مشتری توضیحات قابل توجهی ارائه بدهند که قطعا تاثیر مطلوبی بر ذهن مشتری می گذارد.
برای این منظور باید احساسات مشتری را تحت تاثیر قرار دهید تا بتوانید در ذهن مشتریانتان ماندگار بمانید.
ایونت هایی که به صورت انلاین برگزار می شوند همان سمینار ها یا کارگاه هایی که تحت وب و از طریق نرم افزار های ویدئو کنفرانس انجام می شوند هستند.
بعضی از نرم افزارها نیز به صورت زنده امکان برگزاری ایونت های آنلاین با تلفن همراه را میسر کردند مانند اینستاگرام یا لایو استریم و …
ایونت های آفلاین نیز به صورت فیزیکی در محل و یا در قالب همایش برگزار می شوند که غرفه داران نمایشگاه می توانند از این روش تبلیغاتی برای معرفی کسب و کار خود استفاده کنند.
نیروی نصب کننده
یک روش بسیار نوین برای تبلیغ اپلیکیشن ها استخدام نیرو برای نصب است که به تازگی این روش تبلیغاتی را در انواع کسب و کار ها زیاد به چشم دیدید. در نمایشگاه ها معمولا در ازای یک سیم کارت رایگان از افراد می خواهند که اپلیکیشن مورد نظر را حتما نصب کنند. اگر اپلیکیشن واقعا کارآمد و مفید باشد حتما مشتری از آن استفاده خواهد کرد و به همین راحتی تبلیغ با ۸۰ درصد بازدهی اتفاق می افتد.
معمولا برای تبلیغات اپلیکیشن به روش های دیگر بیشتر به برندسازی آن اپلیکیشن توجه می شود نه نصب توسط مشتری، و این روش بهترین و کامل ترین روش برای بالابردن درصد افرادی که این اپلیکیشن را نصب می کنند است.
خرید مخفیانه
در بازاریابی به روش میدانی می توانید از خرید مخفیانه نیز استفاده کنید. خرید مخفیانه به این صورت است که شما شخصی را استخدام می کنید تا از محصولات یا خدمات کسب و کار شما استفاده نمایند و تجربه ی خود را از این استفاده در اختیار مشتری های دیگر بگذارد تا آن ها نیز مشتری شما شوند.
آن شخص به طور مثال به فروشگاه می رود و اجناس را بررسی می کند و از پرسنل شما سوال می پرسد و درخواست کمک می کند و مشتری های حقیقی نیز از این سوالات بهره مند می شوند و خرید انجام می دهند. این سبک تبلیغاتی بهترین روش اعتماد سازی در ذهن مشتری است. مثلا می توانید از خریدار مخفی بخواهید تا در رابطه با جزئیات ریز محصول و .. سوال بپرسد و مشتری با شنیدن این اطلاعات از این فرصت استفاده نماید و خرید کند.
این شیوه را به صورت آنلاین نیز انجام می شود. در کانال ها یا گروه های فروش تا کنون متوجه اسکرین شات های مختلف از مشتری ها برای اعتماد سازی مشتریشده اید.